perjantai 19. huhtikuuta 2013

Katkarapu-avokadopasta


Tämän ohjeen löysin eräänä päivänä Emman blogista ja tuli into kokeilla ohjetta itsekin. Tätä ennen en ollut koskaan laittanut itse mitään katkaravuista. En ole pahemmin katkaravuista aikaisemmin välittänytkään, mutta en silti noukkinut niitä pois, jos niitä jossakin ruuassa oli seassa. Katkiksia vois valmistaa joskus uudestaankin, sen verran herkkua tämä ruoka oli. Itse löysin kaupasta sitruunalla ja tillillä maustettuja katkarapuja 180 g:n pussin, joten käytin niitä. Tillin jätin pois. Tuorepastan tilalla käytin pinaatti tagliatelle -pastaa. En myöskään sekoittanut avokadoa kastikkeeseen (lisäsin lautaselle), vaan säilytin erikseen seuraavaa päivää varten. En tiedä miten hyvin avokado kestää kuumentamista, joten en ottanut riskiä. Sitruunamehun tilalla käytin limemehua, kun sitä oli jääkaapissa. Alkuperäinen ohje löytyy täältä

Katkarapu-avokadopasta (3 annosta)


1 ps (180 g) kuorittuja katkarapuja
1 pkt (250 g) pinaatti fettuccine -tuorepastaa
pala purjoa
1 rkl oliiviöljyä
1 prk (150 g) ranskankermaa
1 dl juustoraastetta
1 avokado
2 rkl sitruunamehua
(1 dl hienonnettua tilliä)
ripaus suolaa ja rouhittua mustapippuria

Anna katkarapujen sulaa jääkaapissa hitaasti pakkauksen ohjeen mukaan. Halkaise purjopala ja huuhtele huolella. Viipaloi purjo ja kuullota öljyssä miedolla lämmöllä. Lisää joukkoon ranskankerma ja juustoraaste. Anna kastikkeen kiehua muutama minuutti miedolla lämmöllä. Lisää joukkoon valutetut katkaravut ja kuumenna kastike. Keitä tuorepasta toisessa kattilassa pakkauksen ohjeen mukaan. Halkaise avokado ja poista kivi. Irrota hedelmälihat kuorista ja paloittele. Pirskota avokadopalojen joukkoon sitruunamehu estämään tummumista. Lisää avokadot katkarapukastikkeen joukkoon tillin kanssa. Mausta kastike ja nauti heti pastan kanssa.

Bon appetit!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti